Marc Fitze zal op 4 juni 2023 een orgelconcert geven in de Abdij van Berne.
Deze beroemde Zwitserse orgelvirtuoos die voor concerten de hele wereld over reist, speelt een bijzonder programma met als titel Elia op de berg Horeb — Muziek in tijden van crisis. Op het programma staan werken van Johann Kaspar Kerll, Heinrich Biber, Manuel de Falla, Louis Vierne en een werk van de organist zelf. Marc Fitze doceert orgel aan het conservatorium van Bern in Zwitserland  en is daar ook organist van de ‘Heilige Geist Kirche’ waar hij een veelzijdig muziekprogramma en de concertreeks van het ‘Barock-Centrum’ organiseert. Marc Fitze studeerde aan de Muziekacademie van Basel in de orgelklas van Guy Bovet en aan de New England Conservatory of Music in Boston – USA bij Prof. Yuko Hayashi. Hij sloot zijn studie af in Basel met de diploma’s voor docerend – en uitvoerend musicus. In 2002 werd hij onderscheiden met de Hans-Balmer-Prijs voor het beste orgel diploma van het jaar. Zijn concertpraktijk omvat optredens in Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Ukraine, Mexico, Israël, USA en Japan. Hij is lid van de Association des amis de l’Art de Marcel Dupré en als opvolger van Marie-Claire Alain vice-voorzitter van de association internationale Jehan Alain in Romainmôtier.

Aanvang 16:00 uur
Toegangsprijs 10 euro