De organist Willeke Smits (1975), geboren en opgegroeid in Hedel, zal op 7 mei 2023 het eerste orgelconcert van het nieuwe concertjaar in De Abdij van Berne verzorgen. Ze speelt werk van Rameau, Rachmaninov en Rheinberger.

Willeke studeerde orgel aan het Utrechts conservatorium. Haar docenten waren Kees van Houten, Rocus van den Heuvel, Bernard Winsemius en Reitze Smits.
Ze heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland en begeleidt ook graag koren en solisten. Sinds augustus 2018 is Willeke organist van de Hooglandse Kerk in Leiden en begeleidt de kerkdiensten van de Leidse Binnenstadsgemeente. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeer-orgel, het romantische Willis-orgel en het 19e eeuwse kabinetorgel.

Aanvang: 16:00 uur
Toegangsprijs: 10 euro