Het volgende concert in onze serie Berne Abdijconcerten wordt gegeven door de Duitse toporganist Tobias Horn (geboren in 1970). Tobias, die al eerder te gast was in de Abdij, won diverse gerenommeerde internationale concoursen en behoort daarmee tot de meest toonaangevende Duitse organisten van zijn generatie.

Horn trad regelmatig op tijdens internationaal bekende orgelfestivals en speelde in concert op vele belangrijke Europese orgels, bijvoorbeeld; de Laurenskerk in Rotterdam, de St. Jan  in ‘s- Hertogenbosch, verder kathedralen in Straatsburg, Wenen, Aken, Antwerpen, Haarlem, St. Gallen en Bergen, zijn debuut in de VS vond plaats in 2011.

Tobias Horn kreeg zijn opleiding van de allergrootsten uit de orgelwereld; tot zijn leraren behoren Ludger Lohmann en Jon Laukvik, Jean Boyer en Ben van Oosten. Tot zijn repertoire behoren alle belangrijke werken uit de oude muziek en hedendaagse composities.