De Stichting Berne Abdijconcerten is ontstaan uit een kring van orgelliefhebbers die in 1952 in het leven werd geroepen door de Norbertijn Clemens van den Berg.
Samen met vrijwilligers uit de parochie begon hij een mooie traditie van orgelconcerten in de abdijkerk en in 1964 werd de huidige voorzitter Peter Damen o. praem. gevraagd om mee te helpen bij het organiseren van de abdijconcerten.

Deze concerten werden en worden nog steeds mogelijk gemaakt door onze vrienden, donateurs en sponsors. Dankzij hen kunnen we doorgaan met het uitnodigen van befaamde organisten uit binnen- en buitenland en tevens aandacht geven aan jong en veelbelovend talent.

De kerk van de Abdij van Berne beschikt over twee bijzondere orgels: het Adema-Schreurs-orgel (speciaal geschikt voor muziek vanaf de romantiek) en het Reil-orgel (waar renaissance-en barokmuziek op gespeeld worden).

Kijk en luister naar fragmenten van ons kersconcert van 18 december 2022. Organist Hayo Boerema bespeelt hier het Adema-Schreurs-orgel:

Luister hier naar een opname van een Abdijconcert uit 2002, gegeven door organist Gustav Leonhardt. Hij bespeelt het Reil-orgel:


Uitgebreide informatie over beide orgels en nog meer geluidsfragmenten vindt u op de website van de Brabantse Orgelfederatie.

We hopen u binnenkort te mogen begroeten bij één van onze concerten!

Wilt u ons steunen,
zodat we deze abdijconcerten kunnen blijven aanbieden? Overweeg dan om donateur te worden. Voor minimaal 55 euro per jaar bent u donateur en kunt u al onze concerten bezoeken.
Mail voor meer informatie naar: orgelkring@stichtingberneabdijconcerten.nl